tiistai 27. helmikuuta 2018

Nitsien aika

Olisiko taas aika The Nitsin musalle? The Nits, tuo pitkänlinjan taiderock-yhtyen Hollannista puski markkinoille yhdeksännentoista studioalbumin viime syksynä. Angst(17) nimeä kantava levy on bändin ensimmäinen teema-albumi. Itseltäni The Nits on ollut taas useamman vuoden hukassa, jotenkin olen vaan unohtanut bändin olemassaolon ja sen läpeensä hienon musiikin. Edellinen kohtaamisemme olikin riemuisa, liki yhdeksän vuoden takainen keikka Tullikamarilla Tampereella, josta väänsin blogiinkin tämän pienen arvion:
http://homesickhounds.blogspot.fi/2009/11/hoitava-hollantilainen-winters-live.html

Lukiessani edellistä The Nits - bloggausta, niin harmikseni voin todeta, että en koskaan ostanut tuota Strawberry Wood(09) - levyä, nyt tuon levyn fyysisen version löytäminen ei ole helppoa...tai se maksaa jo kohtuullisesti rahaa, pelkkä cd helposti sen 20 euroa. Myös yllätyin, että olin nähnyt The Nitsin kaksikin kertaa Tullikamarilla. Muistelin, että vain kerran. Onneksi on tullut jotain kirjoiteltua muistiin, kun muisti alkaa pätkimään.

Ilokseni voin taas todeta, että tämä pitkän linjan Suomen ystävä on taas tulossa Tampereelle keikalle. Tulevalle Tampere-talon keikalle 10.5 juuri varasin liput. Näytti olevan vielä joitain lippuja jäljellä, olkaahan nopeita.

Niin, miksi The Nits? Riittääkö 45-vuoden ura ja lukuisat kriitikkojen suosikkialbumit? Tästä uusimmasta Angst(17) albumista en löytänyt yhtään suomenkielistä levyarvioita. 80-90 luvun vaihteessa rockmediat pursusivat juttuja ja arvioitakin tästäkin hollantilaisesta helmestä. Niin, ajat ovat muuttuneet ja eipä niitä rocklehtiäkään juurikaan enää ole. Nettikirjoittelukin tuntuu olevan kautta linjan aika laiskaa, aika iso prosentti hyvistä julkaistuista pop-rocklevyistä jää vaan noteeraamatta, ellei osaa mennä omatoimisesti keikalle tai bändin sivustoille. The Nits näyttää olevan hyvä esimerkki tästä.

Niin, kuinka relevanttia kamaa bändi tekee nykyään? Tässä uuden levyn nimibiisi. Jos tällainen ketterä taidepoppailu kiinnostaa:


Ei kommentteja: