tiistai 10. marraskuuta 2009

Tahdon sinut vuoden levyksi!

Postilähetys kaukaa meren takaa; The Avett Brothersin: I and Love and You. Odotin sinua kaksi viikkoa, nyt lepäät raukeana levylautasellani, annas kun tunnustelen sinua!

Miten harvinaisen sileä levyn kansi, kiiltävää ja kovaa pahvia, avattavat kannet ja kaksi jämerää vinyyliä, tupla-albumi minkä lie armosta, kenties tuottaja Rick Rubinin?
Joskus on vain myönnettävä: - Helvetti, voi olla kaunis levy! Ja onhan tämä, kannessa on utuinen kuva inkkarimiehestä ja pääkallosta, avattavien kansien sisällä sydämellä kirjoitettu alustus levyyn. 13 biisiä, neljä levyn puoliskoa, vajaa vartti musaa/puolisko, eli käden täytyy käydä ahkeraan levyä kääntäessä.

Entäs sisältö? Haluaisin sanoa, että levystä huokuu jotain käsittämätöntä inhimillistä lämpöä. Olen ladannut toiveeni tämän levyn varaan. Mitä siis toivon? Olethan vuoden levy, se vielä nuoren ja elinvoimaisen bändin lopullinen läpimurtolevy, ehjä ja kaunis kokonaisuus, selkeän teeman omaava, eli: Rakkauden! Mihimpä muuhun nimi: I and Love and You voi johdattaa.

Levystä erottuu jo parilla kuuntelulla selkeitä huippubiisejä: January Wedding, And it Spreads, The Perfect Space. Lyriikat on painettu selkeästi levyn sisäpusseihin. Silmä löytää yksittäisiä lauseita, viisauksia, yksinkertaisuuksia, kauneutta, jotain mitä en ymmärrä. Enimmäkseen olen juuri avatun aarteen lumoissa, tietämättä vielä sen sisällön todellista arvoa.

Olet minulle uusi rakas, mutta en vielä tiedä kuinka rakas, vasta kun saan raivattua meille keskinäistä laatuaikaa, intensiivisempää vuorovaikutusta, niin silloin vasta tiedän oletko sinä se mitä odotin?

http://www.myspace.com/theavettbrothers

Ei kommentteja: