lauantai 13. helmikuuta 2016

Sinkkuklinikka: David Bowie in Bertolt Brecht's BAAL

Potilastiedot: David Bowien sivupolku ennen jättimenestystä: Let's Dance(83). Baal-ep oli Bowien viimeinen julkaisu RCA-Recordsilla ennen kuin hän siirtyi EMI:lle. Bertol Brechtin lauluja, jotka Bowie esitti BBC:n versiossa BAAL-näytelmästä.

Taudinkuva: Viisi erilaista Bowien esittämää biisiä. Laulajana Bowie ylittää tässä rajoja. Onko tämä poppia, onko klassista, onko tämä kamarimusiikkia? Ylvästä ja vaikuttavaa ainakin.
Huomaa, että Bowiella on levyn kansikuvassa parrantynkää. Voiko se olla avaruusolioille mahdollista?

Tilanteen vakavuus: Kuvittelin, että BAAL-ep on superharvinainen ja siitä saa maksaa maltaita. Ei ole. Tämän hoidin kahdella punnalla Diccogsin kautta. Aika vasta samainen pikkulevy oli huutonetissä lähtemässä parilla eurolla. Löytyy myös Spotifysta. https://open.spotify.com/album/42j8qLrC5cSZBKiubNevQv

Hoito-ohje: Sopii mainiosti puhkisoitetun Bowie-tuotannon jatkeeksi, kirsikaksi kakun päälle. Soita mieluusti vieraille, niin kuulevat että musiikkimaussa on tällaisia kivoja pikku nyansseja. Mainio pikkulevy musiikillisiin illanviettoihin tietokilpailumielessä.

Todisteaineisto: Jo Suosikin 6/1982 Juke Box Jury sen tiesi. Tapani Ripatti ja kumppanit äänestivät BAAL:n raadin ylivoimaiseksi ykköseksi.

Ei kommentteja: