perjantai 7. elokuuta 2015

Syksyn levysatoa - 2015

Syksy haisee jo näissä lupaavan lämpimissä elokuun päivien illoissa, on siis elonkorjuun aika, Harvest Moon möllöttää taivaalla ja kaikki lantaheikit ja latoirmat pitäkää varanne, koska rokin geriatrinen osasto tekee ison aktivointieleen ja latoo eteenne jumalaaremaisen ison määrän uusia(sataan kertaan aiemmin tehtyjä) lättysiä, näitä soivia mustia kiekkosia tahi musiikillisia diginäppylöitä ajamme hauraassa streamingsateessa, ooh la laa & Bon Zovi ## Giorgios!!!

Puhun siis veteraanirokkareiden tulevista tuotoksista, jostain kumman syystä tämä vanha kaarti kiinnostaa minua yhä eniten. Aloitetaan ajat sitten parasta ennen päivämäärän saavuttaneesta kuivalihasta, erilaisissa kemikaaleissa marinoitunut rokin ykkösdesperado, jopa liiallisen uskottava laboratoriosetä Keith "Keef" Richards tekee ylvään(kö?) paluun ihkauudelle sooloalbumilla: Crosseyed Heart(15). Esimakuna soiva Trouble luo näkymän rokin sarkofagiin, kuinka kuivaliha edelleen liikkuu ja kuinka rokin energia tuikahtaa ilkeästi noista luurankosormuksilla koristelluista sormista.

Näkisin, että rokilla on elinaikaa tasan sen verran kuinka kauan Rolling Stones jaksaa porskuttaa. On melkein tieto, että Rollarit menee syksyllä studioon ja tekee uuden studioalbumin sekä porhaltaa vielä yhdelle maailmankiertueelle. 2-3 vuotta enää rokilla armonvuosia, näinkö on? Muutkin tervaskannot laittavat kortensa ketoon tulevana syksynä. Umpiarvostetun ja liki kaikelle kritiikille immuunin Pink Floydin tyylitietoinen kitaristi David Gilmour ilahduttaa myös uudella albumillaan Rattle That Lock(15) jota maestro kehuu parhaakseen mitä on tehnyt.

Varsin pärähdyttävää on kuulla myös New Orderin julkaisevan uuden albumin: Music Complete(15). Onko se valmis? Maistiainen Restless on sitä tuttua ja turvallista Order-soundia, ei petä, eikä yllätä, mutta maistuu. Huomiolle pantavaa on tietenkin alkuperäisbasistin Peter Hookin puuttuminen levyltä, mutta kas kummaa, bassolinjathan ovat entisellään.

Pian Flow-festivaaleilla esiintyvä Beck on myös julkaisemassa uuden tanssittavamman albumin viimevuotisen folkimman Morning Phase(14) albumin jatkeeksi. Maistiainen Dreams on jo julkaistu, mutta uuden levyn muut detaljit ovat vielä paljastamatta. Sitten Flow:ssa sunnuntaina 16.8 kuullaan..tai te kuulette, koska itse valitsin Flow-päiväkseni perjantain 14.8. Syy ja seuraus oli The War On Drugs. Aasinsiltana ponnahdetaan tästä ex-drugsilaisen Kurt Vilen tulevaan lättyseen B'lieve i'm going down...(15) joka ilmestyy syyskuussa.

Mitä muuta ilmestyy alkusyksystä. Ainakin Mercury Rev julkaisee uuden albumin, Beach Houselta tulee uutta kamaa. Bon Jovi, Duran Duran, Iron Maiden, Julia Holter, Slayer, Chris Cornell, Rod Stewart ja Dead Weather julkaisevat myös uudet albumit. Loppuun vielä maininta rollareiden aikalaisesta The Pretty Thingsistä ja heidän ihkauudesta platasta: Sweet Pretty Things (are in bed now, of course…) (15). Olen enemmän kuin kiisseleissäni tästä levystä, todellista muinaisvääntöä, juurekasta ja aitoa(tuhanteen kertaan veivattua) rokin nytkettä. The Pretty Thingsissähän vaikuttaa edelleen Rollareiden alkuvaiheessa mukana ollut basisti Dick Taylor, joka sittemmin korvattiin Bill Wymanilla. Tämä olkoon ylväs lopetus tälle pienelle levottomalle blogipäivitykselle ja johdanto soittolistaani syssyn levyistä, se on tässä, olkaapa hyvät:

https://open.spotify.com/user/1152632207/playlist/3CqCrErWyHHurlKquifI7j

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovia lättyjä on kyllä tulossa. Tämä kesä on kyllä aina pelkkää liveiloittelua kun noita lättyjä ei juuri ilmesty, kukapa niitä kesällä ostaisikaan.

Rollareihin ei kyllä uskalla yhtään pistää vielä ennakko-odotuksia. Sieltä voi tulla täydellisyyttä tai täydellistä kuraa. Toivottavasti ensimmäinen vaihtoehto toteutuu.

Gilmourin lausunto on kyllä niin kulunut klisee musamaailmassa kun olla ja voi. Ainahan se uusi levy on se paras :) tai sitten ei.. Tulee mieleen ikuinen urheilijoiden kommentti parhaani tein, mutta se ei tänään(kään) riittänyt, mutta ei hutkita vielä ennakkoon. Kyllä levyä joku paatunut kriitikko kuitenkaan ylistää oli se mitä tasoa tahansa.

Kyllä tässä kieltämättä uuden musan nälkä on jo syttynyt. Alkaa olla jo tylsää toimintaa tuo vanhojen vinguttaminen.

ps. Motörhead julkaisee kanssa uutta. Onhan sekin parhaimmillaan odottamisen arvoista.

T-Hound kirjoitti...

Tattis vastapallokommentista Mr.Anonyymi :)Juu, eihän sitä kesällä levyjä ostella, mitä nyt vanhaa muovia nurkkiin pyörimään :)

Tais moottoripäiden uutukainen saada kolme tähteä uudessa Mojossa. Luulempa, että jää tsekkaamatta. Gilmour kieltämättä kiinnostaa, maistiaisbiisi on varsin lupaavan kuuloinen.