perjantai 20. helmikuuta 2009

Elvis - elossa


Hän on orpo. Tämä on ensimmäinen asia, joka mainitaan Elvis Perkinsistä. Isänsä oli ehkä Psykona parhaiten tunnettu Anthony Perkins, joka menehtyi AIDSiin 90-luvun alussa. Elviksen äiti puolestaan kuoli 9/11 –terrori-iskuissa. Elvis on elossa, mutta hänellä on syytä olla apea siinä missä Mr. E:lläkin. Perkinsin kappaleissa on toki aimo annos melankoliaa, mutta eipä hän onneksi kerjää myötätuntoa murheen alhossa velloen.

Perkinsiltä on toistaiseksi julkaistu lupaava debyyttiplätty Ash Wednesday. Marraskuun kymmenentenä julkaistavasta Elvis Perkins in Dearlandista on kuultavana jo muutama mukiin menevä tsipale.

Elvarin musiikki ei sinänsä tuo mitään radikaalisti uutta folkulle singer/songwriter –rintamalle. Biisukat ovat pääasiassa akustisvedätteisiä sanoituksien hakiessa huomiota etualalla. Eipä siinä, lyriikkamiehenä Perkins onkin vallan oivallinen, kuten hitaasti kehittyvä While You Were Sleeping -biisukka osoittaa. Oheinen videoversio on tosin lyhennetty puoleen alkuperäisestä kuuden minuutin dylanmaisesta lyyrisestä avautumisesta. Laulumiehelle olennaiseen outfitiin on näemmä myös panostettu. Lennon-pokat, otsatorttu ja jokilaiva-casino -rentun puku saavat varmasti sliipatun James Bluntinkin kateelliseksi.

Ei kommentteja: