tiistai 16. kesäkuuta 2009

KESÄLEVYÄ ETSIMÄSSÄ


Se on kehuttu melkein pystyyn, Fleet Foxes - äijä mikä lie Pecknold on sen nimennyt jo vuoden levyksi. Kyseessä on(en sano: ”tietysti”, koska se olisi lukijan musatietämyksen yliarvostamista) Grizzly Bearin: Veckatimest. Okei, löysin levyn biisit helpohkosti eri blogeista ja sain niistä poltettua kokopitkän itselleni. Hmm, tämä vaatii aikaa, tutustumme vielä toisiimme, mutta sinkkubiisi Two Weeks on erinomainen, yhtälailla kuin biisin video:
http://www.youtube.com/watch?v=tjecYugTbIQ

Bowerbirds, bändi josta netissäkin on vielä aika niukalti tietoa. Olisiko tämän ajanmukaiseen folk-rock genreen kuuluvan bändin uutukaisessa Upper Air kesälevyn ainesta? Mukavastihan tämä musiikki helkkyy, mutta valuuko ohi korvien? Mutta jotain jää takkiinkin, miltäs kuulostaisi tämä nykivästi polkeva Northern Lights: http://stereogum.com/archives/mp3/new-bowerbirds-northern-lights_069122.html

Suurimman toivon olen laskenut Dirty Projectorsin uutukaiselle: Bitte Orca. Bändi herätti mielenkiinnon viime syksyisellä Aids-kokoelmalevyllä ”Dark Was The Night” ja biisillä Knotty Pine, jonka taustoilla hönkäili ex - Talking Heads David Byrne. Bitte Orcaltakin olen löytänyt biisit yhtä lukuun ottamatta netistä. Kuuntelussa olen ollut säästeliäämpi, uuden musiikkielämyksen neitseellistä pintakerrosta en ole vielä täysin rikkonut. Tässä on paljon jotain mikä voi olla merkittävää uutta musiikkia tai sitten hikipäistä kikkailua.
http://www.myspace.com/dirtyprojectors

Ei kommentteja: