lauantai 28. maaliskuuta 2009

KASPAR, Kahvila Valo Tre 27.3.09

Mikä ihmeen Kaspar? Kyseessä on John McGregorin ja Mikael Hakkaraisen yhteinen Duo. McGregorin muistamme kahdesta kehutusta folk-albumista: Joki(05) ja Maa ei oo pimee(07).

Kahvila Valo esiintymispaikkana oli pieni ja sympaattinen. Yleisöä kertyi paikalla pari kourallista. En tiedä oliko syynä vähäinen mainostus vaiko silkka tietämättömyys, onhan kyseessä sentään Suomalaisen folk-popin kunnianhimoisimpia yritelmiä!?

Niin, kieleksi on siis vaihtunut englanti ja niitä biisejä on sen 40minuutin verran, minkä ajan illan keikkakin kesti. Vielä julkaisematon materiaali muistutti aika paljon McGregorin soolotuotantoa, kaunista, herkkää, riskitöntä muttei sydämetöntä. Puolivälissä keikkaa vahvistin posahti ja loppu keikka meni akustisesti pari metriä lähempänä yleisöä. Tämän seurauksena keikan intiimiys parani ja oltiin lähellä aitoa leirinuotiotunnelmaa, jonka tunnisti artistin ja yleisön väliin kehittyneestä lämmöstä.

Levy julkaistaan kuulemma alkusyksystä ja aikeita on myös kansainväliseen jakeluunkin. Onnea täytyy toivottaa ja vielä lisää rohkeutta ja riskinottokykyä esiintymiseen ilman että duon ainutlaatuinen herkkyys ei kärsisi.

Bändin nimeen liittyy varsin koskettava tarina löytölapsesta Kaspar Hauserista(kts.kuva)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=443706477

Ei kommentteja: