maanantai 12. tammikuuta 2009

TUKKOON MENNYTTÄ

On olevinaan jotenkin fiksua selailla kirjoja Adlibris-mikälie kirjakaupasta, helposti menee tunteroinen ja toinenkin vertaillessa kirjan hintoja ja siinä samalla eksyen kirjailijan kotisivuille, wikipediaan ja lopulta asiaan kuulumattomaan musablogiin potenssiin kymmenen.

Kalpeanahkaisen länsimaalaisen maanantaihaahuilua, tuttua melkein jokaiselle laajakaistan omistajalle. Arki voi olla tiivis ja ravitseva, voi olla tiukasti töitä ja perhe-elämää ja jopa muutamia vapaatunteja illassa. On mukavasti toimiva tietokone, todennäköisesti kannettava, pervoimmilla pieni sellainen, hartialinjaan täysin sopimaton. Onko tässä paratiisi tai edes paras mahdollinen hyvinvointikalu tässä ajassa? Hengittääkö ihminen helpon kevyesti, nukkuuko hän yönsä rauhassa, polttaako hän valaanrasvaisia kynttilöitä talvi-illoissa lukien selväpiirteistä romaania tai kuunnellen vaivalla työstettyä teema-albumia? Epäilen.

On paljon surua, menneen vuosikymmenien lauluntekijöiden rupuisia myspace-sivuja, joissa viimeinen kommentti on elokuulta 2008, sitä edellinen maaliskuulta 2008. Ei kukaan tiedä ja tajua tai osaa etsiä tuota hyvää musiikkia jota jo luovuttaneena ilmaiseksi tarjotaan. Miksi näin? Musiikki kuluu netissä, putoaa mustaan kuiluun nettisivujen pikkuhiljaisen maatumisen myötä. Vilpitön muusikko ilman facebookkia, ilman ihan sitä aallonharjan nettiviritystä luhistuu tämän tekoyhteiskunnan puristuksessa. Mene siis nuotiolle hyvä mies, tai edes kotipizzeriasi nurkkaan kitara kourassa! Kuka pelastaisi nämä hienot ihmiset?

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=368904961

Ei kommentteja: